T E N C E L

Eddig a matrachuzatokat pamut, gyapjú és szintetikus fonalból készítették. A Deslee Textiles egy teljesen új eljárást dolgozott ki, mely Tencel néven ismert. Mi is a Tencel pontosan? Ez egy fából (cellulózból) készült fonal. Nem csak ez, de a Tencel az első újra hasznosítható szál, mely ugyanolyan erős mint a vegyi szálak. Környezetbarát. Fonáskor 24%-al kevesebb energiára van szükség. Ha újra van feldolgozva 8 nap alatt lebomlik. Száraz formában a Tencel 30%-al erősebb mint a pamut. Nedves állapotban a Tencel megőrzi 85% erejét. Megakadályozza a fibrilálódást, a matrachuzat nem bolyhosodik és göbösödik.

Mi teszi a Tencelt ilyen speciálissá? A nagyobb terjedelmű fonalnak jobb a fogása, pontosan ettől olyan kellemes a Tencel.  A Tencel kevésbé gyűrődik mint a pamut, sokkal könnyebb mosni mivel nem megy össze. A Tencel fonal a szerkezetét a rengeteg apró szálnak köszönheti. Ezáltal tud több nedvességet felvenni, jól mosható és mennyei érzés hozzáérni. A fonal levegős, lélegző minősége által sokkal könnyebben szellőzik.

A Tencel az utolsó 50 év legfontosabb fejlesztése a fonalgyártás terén. Különösen lágy tapintású, jobban megfelel a mai piaci követelményeknek mivel hamisítatlanul tiszta fonal. Egy vibrálóbb  árnyalatú textil ami nagyon fontos a matrachuzat esetén.

A higiénia szempontjából is nagyon értékes. A Tencel fonal nem tartalmaz pamuttetűt vagy más organizmust melyek a huzatban telepednek meg.

        1.                  A Tencel egy természetes luxus fonal. Hajlékony, könnyebb tűzni és megnyomni.
        2.                  A Tencel erősebb mint a pamut, és ugyanolyan természetes kényelmet nyújt.
        3.                  A Tencel ugyanolyan vibráló színű mint a viszkóz.
        4.                  A Tencel ereje megegyezik a szintetikus fonaléval.
        5.                  A Tencel luxus érzetet kelt és úgy néz ki mint a selyem.

Semmi sem lehangolóbb mint ha penészt és házi atkát találunk a matrachuzatban. Most már ezek a múltat képviselik. A Tencel huzatot gyártás közben anti allergén termékekkel kezelik.

 A Tencelből gyártunk 300 és 340 g/m2 kötött dublé szövetet és szövött terméket.

 A Deslee Textiles számos új ötleten és fejlesztésen dolgozik, és ha ismer minket, nem is csodálkozik ezen

 

Bezárás